INBLOK architekti

Pokladna BZP, Simona Ledvinková, Martin Řežábek, studie, PSP, PP 2009, real. 2010

Předchozí stránka

2012

 

2011

 

2010

 

2009

 

2008

 

2007

 

2006

 

2005

Následující stránka
Předchozí stránka

Novostavba pokladny, která má sloužit svému účelu zhruba 10 let, je navržena jako jednoduchá dřevostavba, poskytující základní vybavenost pro návštěvníky severního areálu Pražské botanické zahrady /vstupenky,informace, prodej výpěstků, občerstvení, stání pro kola…/. Její součástí je i řešení nové brány a menší branky pro pěší. Podélné situování pokladny, navazující na směr stávajícího plotu zahrady, tvoří meziprostor mezi hlavní dopravní bránou do oploceného areálu a placenou zónou za turnikety. Samotný objekt pokladny je skrz naskrz průhledný, a má co nejméně zabraňovat pohledům přicházejícím návštěvníkům do zahrady. Je tvořen lapidárním kubusem domku pokladny a pergolou s „lodními“ plachtami, které umožňují kryté stání jízdních kol a krytou část před prodejem lístků. Nosné pilíře pergoly, zčásti vyplétané vrbovým proutím, slouží jako plocha pro informační letáky BZP. Dominantním prvkem stavby je zelená střecha a popínavá zeleň, která bude tvořit výraznou kulisu při příchodu k pokladně od nedalekého parkoviště. Vzhledem k tomu, že kromě elektrické přípojky nejsou v místě stavby žádné inženýrské sítě, je v domku navrženo pro pokladní sociální zařízení používané například v karavanech /chemický záchod, zásobník na vodu/.

Zastavěná plocha: 18,3m2
Cena: 1,2mil

Následující stránka